Tananyag

Modern, jól követhető és átlátható tananyagot állítottunk össze annak érdekében, hogy minden nyelvi készség fejlesztését lefedjük. A tananyag alapját az ENGLISH FILE tankönyvcsalád adja. Ez a tankönyvcsalád az Oxford Kiadóhoz tartozik, rendkívül alapos és minden készségre kiterjedő, jól strukturált, könnyen kezelhető. Nagy előnye, hogy kiegészítő anyagai a tankönyv végén a szokásos nyelvtani áttekintő leírások és hanganyag-szövegek mellett szókincsfejlesztő feladatokat, kommunikációs feladatokat, valamint nyelvtani gyakorló feladatokat is tartalmaznak. A könyv mellé továbbá jár egy leckékre lebontott szólista is, ezenkívül kiegészítő nyomtatványokat is hozunk a tanári tankönyvből a tanulók igényeinek, fejlesztendő területeiknek megfelelően.

Modern, jól követhető és átlátható tananyag. Az alapját az ENGLISH FILE tankönyvcsalád adja, melyet saját anyaggal egészítettünk ki írásbeli és szóbeli feladatokkal.

A tankönyvi oktatás kiegészül egy saját - általunk fejlesztett - programkönyvvel, amely írásbeli és szóbeli gyakorlatokat tartalmaz, illetve saját hanganyagaink tartoznak hozzá, amelyek a megértést és a kiejtést segítik. Tapasztalatunk szerint a tananyag a tankönyv és munkafüzet leckéin végighaladva nem épül be megfelelőképpen a tanulók tudásába, gyorsan elfelejtik a tanultakat. Ez motivált minket a kiegészítő programkönyv megalkotására, amelynek célja, hogy a tankönyvi és munkafüzeti tudást tovább mélyítse, biztos alapokat teremtsen a tanulók számára. Minden tankönyvi fejezet mellé tartozik egy-egy lecke a programkönyvben is.

Az English File-lal és a programkönyvünkkel való tanulás során az alábbi készségek egyformán fejlődnek:

  • hallás utáni szövegértés
  • olvasás utáni szövegértés
  • íráskészség
  • beszédkészség

Minden esetben kiemelt figyelmet fordítunk a tanulók saját igényeire, ennek megfelelően alakítjuk ki programjukat, a különböző készségek fejlesztését. (Pl.: ha több beszédre van szükség, nagyobb hangsúlyt fektetünk a beszédkészség fejlesztésére, ha rendszeresen tart egy tanuló írásban kapcsolatot, akkor íráskészsége lesz inkább a középpontban, stb.)

Az English File-lal és saját könyvünkkel való tanulás során az alábbi készségek egyformán fejlődnek: hallás utáni szövegértés, olvasás utáni szövegértés, íráskészség, beszédkészség